Vandaag nog gebeld worden?

Maak gebruik van onderstaand contactformulier voor een afspraak op locatie.


Of plan direct een afspraak in mijn agenda

Airco wandmodel Perfera

Fantastische uitstraling met een optimale luchtstroom

Wat u ook gepland heeft, u wilt uw dag graag comfortabel doorbrengen. Uw woonruimte moet het hele jaar door aangenaam aanvoelen, of dat nu gebeurt met een koel briesje in de zomer of een behaaglijke warmte in de winter. De Perfera is een onopvallend systeem en heeft een stijlvol ontworpen frontpaneel, fluisterstille werking en verminderde luchtstroom, zodat elke ruimte een oase van comfort wordt.

Systeem voor verwarmen én koelen

De Perfera is een stil en fraai systeem, dat niet alleen ongeëvenaard is op het gebied van
verwarmen én koelen, maar ook wat betreft comfort en design. De nieuwe Perfera past in iedere ruimte en is uitgerust met de Heat Boost verwarmingsfunctie voor een snelle opwarming van uw woning.

  

Kenmerken van de nieuwe Perfera

 • Seizoensrendement met waarden tot A+++ bij koelen en verwarmen.
 • De Heat Boost functie verwarmt uw woning snel op wanneer u uw airconditioner inschakelt. De ingestelde temperatuur wordt 14% sneller bereikt dan met een normale airconditioner (alleen Split).
 • De Flash Streamer gebruikt elektronen om chemische reacties met deeltjes in de lucht op gang te brengen. Zo worden allergenen zoals pollen en schimmelallergenen afgebroken en worden hinderlijke geuren verwijderd om de lucht beter en schoner te maken.
 • Een zilverfilter voor allergeenbestrijding en luchtzuivering vangt allergenen zoals stuifmeel op, voor een constante toevoer van schone lucht.
 • Het geurfilter van titaniumapatiet breekt hinderlijke geuren van bijvoorbeeld tabak en huisdieren af.
 • Met spraakbediening via Amazon Alexa of Google Assistant kunt u de belangrijkste functies instellen, zoals setpoint, bedrijfsmodus, ventilatorsnelheid, etc.
 • Nauwelijks hoorbaar: geluidsdruk van slechts 19 dB(A).
 • 3-D luchtstroom combineert verticale en horizontale auto-swing en zorgt ervoor dat de warme of koele luchtstroom zelfs in grote ruimtes tot in de verste hoeken komt.
 • 2-zonebewegingssensor: de luchtstroom wordt telkens naar een zone gestuurd, waar op dat moment geen persoon aanwezig is. Indien er geen personen worden gedetecteerd, zal het systeem automatisch overschakelen naar de energiebesparende modus.

3-D luchtstroom

Met één druk op de knop op de afstandsbediening combineert het systeem de verticale en horizontale auto-swing en zorgt het ervoor dat de koele/warme luchtstroom zelfs in grote ruimtes de verste uithoeken bereikt.

Stille werking

De Perfera is voorzien van een speciaal ontwikkelde ventilator die voor een optimale luchtstroom en een hoger rendement zorgt, terwijl het geluidsniveau laag blijft. Om het rendement nog meer te verbeteren, heeft Daikin een nieuwe ventilator ontworpen die precies in de compacte behuizing van de Perfera past. Samen zorgen de ventilator en warmtewisselaar voor de allerbeste energieprestaties. Toch werken ze zo goed als geruisloos. Ssst!

Flash-Streamer/geurfilter titaniumapatiet

De Flash-Streamer verwijdert allergenen zoals pollen en schimmelallergenen en nare geurtjes door met elektronen een chemische reactie met luchtdeeltjes op te wekken om de luchtkwaliteit te verbeteren en voor schonere lucht te zorgen. Het geurfilter van titaniumapatiet wordt gebruikt om hinderlijke geuren, zoals bijvoorbeeld van tabaksrook en huisdieren, af te breken.

Flash-Streamer en het Coronavirus. Klik hier.
 

Zilverfilter voor allergeenbestrijding

Het zilverfilter voor allergeenbestrijding en luchtzuivering is de ideale oplossing: het vangt allergenen zoals stuifmeel op, voor een constante toevoer van schone lucht.

Heat Boost

De Heat Boost functie verwarmt uw woning snel op wanneer u uw airconditioner inschakelt. De ingestelde temperatuur wordt 14% sneller bereikt dan met een normale airconditioner (functionaliteit alleen in combinatie met het Split-buitendeel RXM-R)

Ultiem comfort

De buitenkant van de nieuwe Perfera staat volledig in het teken van eigentijds design, maar uw perfecte binnenklimaat komt uit het hart. En als de door u ingestelde luchttemperatuur eenmaal is bereikt, zorgt de bredere lamel voor een krachtigere, constantere luchtstroom die gelijkmatig over de ruimte wordt verdeeld dankzij de ingenieuze 3-D luchtstroom. De Perfera is volledig nieuw ontworpen om nóg compacter te zijn (tot wel 30 mm smaller). Het resultaat: een wandgemonteerd systeem dat zo onopvallend is, dat het bijna kunst is – een waar meesterwerk!

Brede lamel

Stuurt warme of koele lucht in de gewenste richting.

Energielabel

Het verbeterde ontwerp van de Perfera zorgt voor een nog groter rendement dan de vorige modellen. De Perfera heeft een seizoensrendement (SEER) van tot wel 8,65 en een seizoensgebonden prestatie- coëfficiënt (SCOP) van tot wel 5,10. Het resultaat is een systeem met ongeëvenaarde prestaties en een seizoensrendementwaarde tot A+++ op het gebied van koeling en verwarming, zodat de bedrijfskosten laag blijven. De Perfera is in elk opzicht een energiebesparende topper.

Nachtmodus

Om u een aangename nachtrust te bieden, voorkomt Daikin nachtmodus overmatige opwarming
of afkoeling tijdens de nacht. Wanneer de timer is ingeschakeld, stelt het systeem de temperatuur automatisch 2°C lager in tijdens het verwarmen en 0,5°C hoger tijdens het koelen. Hierdoor houdt het systeem de omgevingstemperatuur stabiel en voorkomt het grote temperatuurschommelingen die uw nachtrust kunnen verstoren.

Stille modus voor het buitendeel

Voor de rust in de omgeving kan de gebruiker het geluidsniveau van het buitendeel via de afstandsbediening met 3 dB(A) verlagen.

Econo-modus

De Econo-modus verlaagt het energieverbruik en voorkomt overbelasting van uw elektrische installatie wanneer andere huishoudelijke apparaten worden gebruikt. Als u de Econo-modus activeert, worden bij het opstarten het maximale bedrijfsvermogen en energieverbruik met ongeveer 30% verlaagd.

2-zonebewegingssensor

De luchtstroom wordt telkens naar een zone gestuurd waar op dat moment niemand aanwezig is. De detectie gebeurt in twee richtingen: links en rechts. Indien er geen personen worden gedetecteerd, zal het systeem automatisch overschakelen naar de energiebesparende modus.

Toepassing

Uitgebreid werkingsbereik

Met een werkingsbereik van -20°C tot wel 50°C is de nieuwe Perfera geschikt voor elk klimaat, zelfs bij barre weersomstandigheden.

Split- of Multi-splitaansluiting

De Perfera kan worden gebruikt voor een enkele ruimte door één binnendeel aan te sluiten op één buitendeel, maar ook voor meerdere ruimtes door maximaal vijf binnendelen aan te sluiten op één buitendeel. Het buitendeel wordt op een dak, een terras of tegen een buitenmuur gemonteerd.

Groot productaanbod

 • De nieuwe Perfera is verkrijgbaar in nog meer uitvoeringen, waaronder een model met bouwgrootte 15 voor Multi-splittoepassingen.
 • Verkrijgbaar in acht verschillende capaciteiten: bouwgrootte 15, 20, 25, 35, 42, 50, 60 en 71

Regel uw klimaat altijd en overal

Met de infrarood-afstandsbediening, die standaard wordt meegeleverd, wordt de bediening van het binnendeel kinderspel. Het systeem is bovendien voorzien van een weektimer, waarmee u een schema van zeven dagen kunt instellen met vier verschillende aanpassingen per dag. U kunt de Perfera ook regelen via uw smartphone. Maak verbinding met wifi en download de Daikin Residential Controller app om een comfortabel klimaat in te stellen voor uw woning.

Uw voordelen

 • Toegang tot verschillende functies om het binnenklimaat te regelen.
 • Beheer de temperatuur, bedrijfsmodus, luchtzuivering en ventilatoren via de online regeling.
 • Maak gebruiksschema's en bedrijfsmodi.
 • Bewaak het energieverbruik.